Gebroken poot of botbreuk hond

Als het gaat om botbreuken bij honden, lijdt het geen twijfel dat een botsing de meest voorkomende oorzaak is. Zo kan bijvoorbeeld een gebroken poot op verschillende manieren gebeuren, van aanrijdingen tot letsel door een val vanaf bijvoorbeeld de bank. Of het nu het gevolg is van een onvermijdelijk ongeluk of van roekeloos gedrag, één ding is duidelijk: een bot breken is geen pretje voor onze geliefde honden.

Het is cruciaal om snel en verantwoord te handelen als u tekenen van een breuk bij uw hond opmerkt. Hoe sneller de breuk wordt aangepakt en behandeld, hoe groter de kans op herstel zonder complicaties of langdurig letsel. Dus als u vermoedt dat uw hond een botbreuk heeft, breng hem dan onmiddellijk naar de dierenarts zodat hij zo snel mogelijk kan herstellen! Dierenarts Vos heeft jarenlange ervaring en de meest complexe breuken bij honden hersteld.

Wanneer u hond zich anders gedraagt dan dat u gewend bent na een mogelijke val of aanrijding, is het zaak om spoedig aan de bel te trekken. Wanneer uw hond bijvoorbeeld niet meer op zijn poot kan staan, deze een andere stand heeft en/of gezwollen is duidt dit mogelijk op een breuk. Ook als er na aan aanrijding niets zichtbaar is, is het verstandig een bezoek aan de dierenarts te brengen, omdat de hond ook inwendig letsel kan hebben. Dierenarts Vos is gespecialiseerd in het herstellen van breuken bij huisdieren en kan desgewenst ook de reeds gemaakte röntgenfoto’s voor u beoordelen en in overleg een behandelplan opstellen.

Heeft mijn hond een botbreuk?